Κατηγορία: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ...... ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!

Έδιωξαν παιδιά από την προπόνηση με την αιτιολογία ότι δεν είχαν πληρώσει συνδρομή.

Τι άλλο πρόκειται να δούμε...

Παράγοντας σωματείου διέκοψε την προπόνηση και διάβασε ονόματα παιδιών, ζητώντας να φύγουν επειδή χρωστούσαν!

Χωρίς να συζητήσει με τους γονείς , να ζητήσει διευκρινίσεις για τους λόγους , έτσι κυνικά μπροστά σε όλα τα παιδιά , καταρρακώνοντας την αξιοπρέπειά τους για “τριάκοντα αργύρια”!

Κατ' αρχήν θα αιτιολογήσω την απόφασή μου να μην δημοσιοποιήσω τα ονόματα του σωματείου η των παραγόντων του , που έχουν σχέση με το θέμα της ανωτέρω δημοσίευσής μου (3/11).

Ο πρώτος λόγος είναι ότι κάτι τέτοιο δεν προσφέρει τίποτα στην ουσία της παρέμβασής μου. Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε σωματείο και οποιοιδήποτε παράγοντες.

Δεύτερον δεν είναι στις προθέσεις μου να στοχοποιήσω ένα σωματείο (που μπορεί να έχει σημαντική προσφορά) με βάση μία απόφαση και κυρίως τον απαράδεκτο τρόπο εφαρμογής της από μια συγκυριακή χρονικά διοίκηση (και ίσως όχι στο σύνολό της).

Και τρίτον επειδή στην επαφή μου με τον πρόεδρο του σωματείου – για την προσφορά του οποίου μόνο καλά λόγια έμαθα – συμπέρανα ότι ο χειρισμός του εν λόγω θέματος ήταν μεν επιεικώς ατυχής αλλά δεν υπήρχε πρόθεση και πολύ περισσότερο ανάλογο ιστορικό.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό (που ίσως να μην είναι το μοναδικό) θα ήθελα να σχολιάσω κάποια θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία των ακαδημιών των αθλητικών σωματείων και μάλιστα σε μια συγκεκριμένη κοινωνική και οικονομική συγκυρία.

Όταν το 40% των Ελλήνων στερείται τα απαραίτητα (σύμφωνα με την Eurostat) , όταν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες είναι αντιμέτωπες με τον εφιάλτη του πλειστηριασμού των σπιτιών τους , όταν εκατοντάδες χιλιάδες αδυνατούν να πληρώσουν την ΔΕΗ και με την χώρα μας να κατέχει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ ανεργίας , δεν είναι δυνατόν κάποιοι να ζουν στα “κουκούλια” τους και να ονειρεύονται να γίνουν από κάμπιες πεταλούδες.

Η αγωνιστικότητα , η συλλογική αντίδραση και η ενίσχυση της αλληλεγγύης απ' όλους προς όλους (όχι οίκτος , όχι ελεημοσύνη) είναι η μοναδική διέξοδος... Κανένας μόνος του στην κρίση ! (η ουσία σε πέντε λέξεις).

Το αθλητικό σωματείο και ακόμα περισσότερο το αμιγώς ποδοσφαιρικό σωματείο είναι ιστορικά προϊόν λαϊκής πρωτοβουλίας σε τοπικό επίπεδο (δεν θα το αναλύσω παραπάνω αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί που να διαφωνούν). Σαν τέτοιο το ποδοσφαιρικό σωματείο είναι μια συλλογικότητα που επηρεάζεται άμεσα από το κοινωνικό περιβάλλον και στις λειτουργίες του εκφράζονται όλα όσα συμβαίνουν σ' αυτό.

Ταυτόχρονα είναι το κύτταρο ανάπτυξης ενός αθλήματος και μάλιστα του πλέον λαϊκού και πλέον δημοφιλούς , του ποδοσφαίρου.

Σήμερα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που περιέγραψα , το ποδοσφαιρικό σωματείο ασφυκτιά. Στερείται την οικονομική στήριξη της πολιτείας (η οποία αρνείται τον κοινωνικό χαρακτήρα της υγείας και της παιδείας , τον κοινωνικό χαρακτήρα του σωματείου θα στηρίξει ?) Οι αυτοδιοικητικοί φορείς που παλιότερα στήριζαν τα σωματεία , έχουν τα δικά τους μεγάλα προβλήματα και αδυνατούν να βοηθήσουν. Εκείνοι που από αγάπη προς το σωματείο έβαζαν το χέρι στην τσέπη , λιγόστεψαν μιας και αρκετοί από αυτούς βρίσκουν πλέον την τσέπη τους άδεια η με πολύ λίγα χρήματα.

Έτσι η κύρια πηγή εσόδων πλέον για τα περισσότερα σωματεία είναι τα έσοδα από τις συνδρομές των παιδιών που συμμετέχουν στις ακαδημίες. Από το υστέρημα δηλαδή των οικογενειών που δεν θέλουν να στερήσουν από τα παιδιά τους την δυνατότητα και την χαρά να παίξουν μπάλα.

Εδώ υπάρχουν λεπτά ζητήματα που χρειάζεται οι διοικήσεις των σωματείων να χειριστούν με σύνεση , με διακριτικότητα και με γνώμονα το ότι έχουν να κάνουν με παιδιά. Παιδιά από 6­-17 χρόνων που βιώνουν στην συντριπτική πλειοψηφία τους μια πολύ δύσκολη παιδική ηλικία η εφηβεία , χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη.

Η μειωμένη συνδρομή , η συμφωνία ο γονιός να δίνει έναντι ότι μπορεί , ακόμα και η αποδοχή από μέρους του σωματείου κάποια παιδιά που αποδεδειγμένα οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα να μην πληρώνουν συνδρομή , είναι μέτρα που δεν αποδυναμώνουν οικονομικά το σωματείο αλλά αντίθετα δυναμώνουν τους δεσμούς του με τα παιδιά και τις οικογένειές τους και κατ' επέκταση το ενισχύουν μακροπρόθεσμα.

Και πάντα αντιμετωπίζοντας κάθε περίπτωση ξεχωριστά , με διακριτικότητα και εχεμύθεια , περιφρουρώντας την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια γονιών και παιδιών.

Ειδικά για τα παιδιά αυτό είναι επιτακτικό. Για να φτιάξουμε μια νέα γενιά που να την χαρακτηρίζει η συλλογικότητα , η αλληλεγγύη , η αγωνιστικότητα , η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο.

Και τα παιδιά που παίζουν και που περνάνε πολλές ώρες στο γήπεδο και τις δραστηριότητες του συλλόγου , πρέπει να έχουν ένα επί πλέον στήριγμα σ ́ αυτήν την διαδικασία πέρα από την οικογένεια και το σχολείο.... ...ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ !

ΗΛΙΑΣ ΒΑΣΣΟΣ

ΣΣ. Πιστεύω από όσα ανέφερα να γίνεται κατανοητό γιατί έγραψα ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να διαβάζονται ονόματα παιδιών που δεν έχουν πληρώσει συνδρομή οι γονείς τους (και δεν έχουν ενημερωθεί από την διοίκηση) και να τιμωρούνται (γιατί ποιο παιδί δεν θα το εκλάβει σαν τιμωρία) με αποπομπή από την προπόνησή τους . Δεν θα μπορούσε άραγε ο εν λόγω παράγοντας με ελάχιστο χρονικό κόστος να καλέσει ένα­ένα τα παιδιά στο γραφείο και σε ένα λεπτό να τους εξηγήσει ότι αν δεν πληρωθεί η συνδρομή (η αν δεν υπάρξει συνεννόηση και συμφωνία με τον κηδεμόνα τους) από την επόμενη προπόνηση δεν θα συμμετέχουν , αφήνοντάς τα να προπονηθούν την συγκεκριμένη μέρα ?

Κατηγορία: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

OUR BOYS : Φινάλε αντάξιο της αγάπης σας !!!

Φίλοι και Φίλες του Παιδικού Ποδοσφαίρου...

Φίλοι και Φίλες του OUR BOYS....

Επέλεξα αυτή τη χρονική στιγμή,τη λήξη,δηλαδή,της Αγωνιστικής Περιόδου 2013-14 ,για τη δημοσιοποίηση των σκέψεών μου και εν πολλοίς των αποφάσεών μου,σχετικά με τη πορεία του αγαπημένου σας site www.ourboys.gr.

Το OUR BOYS δημιουργήθηκε πριν 6 χρόνια με τη λογική της διαχείεησής του από Γονείς ,που τα παιδιά τους παίζουν μπάλα,που συμμετάχουν ,δηλαδή,σ'όλο αυτό ,που ονομάζουμε ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ .

Από την αρχή γνωρίζαμε,πως εφόσον κρατούσαμε την ίδια στάση και απόσταση από οτιδήποτε εμπορικό,θα ερχόταν ,αναπόφευκτα η στιγμή,που το OUR BOYS θα αποτελούσε παρελθόν...ένδοξο,μεν,αλλά παρελθόν..

Η σεζόν,που ακολουθεί,δηλαδή 2014-15,ουσιαστικά,θα αποτελέσει την τελευταία χρονιά,που το καμάρι μου θα πάρει ενεργό μέρος στη διαδικασία του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ..

Συνεπώς ,θα πρόκειται και για τη τελευταία,ουσιαστικά,αλλά και τυπικά,χρονιά της προσωπικής μου ενασχόλησης με το ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,συνεπώς και με την Διαχείρηση του OUR BOYS.

Ποιό το μέλλον του OUR BOYS,λοιπόν;

Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν,σχετικά με το www.ourboys.gr

1)Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Το ευτυχέστερο από τα σενάρια ,είναι, να περάσει το OUR BOYS,στα χέρια μιας άλλης φουρνιάς Γονιών,που θα ήθελαν να συνεχίσουν το έργο της γονεϊκής παρέμβασης στο ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ,μέσα πάντα από τη σκοπιά της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και αποστασιοποιημένοι ,από κάθε τι επαγγελματικό...

Οι καιροί,βέβαια,είναι δύσκολοι και τέτοιες κινήσεις είναι μάλλον δύσκολο να γίνουν...

Παρ'όλα αυτά,προς τα εκεί θα στραφούν οι προσπάθειες μου καθόλη τη σεζόν 2014-15,που θα διαχειριστώ για τελευταία χρονιά το OUR BOYS.

2)H ΕΣ ΑΕΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,ΤΟΥ www.ourboys.gr, ΣΑΝ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ...

Πρακτικά,δηλαδή,εκτός δράσης,αλλά με αρχειακή αξία στο Διαδίκτυο...

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στη διάρκεια της επόμενης σεζόν ,σταθμίζοντας όλες τις παράμετρους,τη δεδομένη στιγμή...

Αυτό,που τώρα μπορώ να σας υποσχεθώ είναι,πως η τελευταία σεζόν με Διαχείρηση δική μου του OUR BOYS,θα γράψει τη δική της Ιστορία και θα αποτελέσει Σταθμό και Σημείο Αναφοράς για τον τρόπο προβολής του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  στο Διαδίκτυο...

Στη διάρκεια του καλοκαιριού ,το OUR BOYS,κατά τη πάγια τακτική μου,όλα τα προηγούμενα χρόνια,θα αλλάξει εκνέου μορφή και στυλ και θα διαμορφώσει το περιεχόμενό του.

Θα μενετε ενήμεροι για κάθε αλλαγή κι εξέλιξη...

Ευχομαι να φέρει έτσι τα πράγματα ο Θεός ,ώστε το OUR BOYS ,να συνεχίσει τη δράση του και μετά από τη σεζόν 2014-15...

Προς το παρόν...

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Γιάννης Ταμπάκης

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ www.ourboys.gr


Κατηγορία: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011 1η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ OURBOYS

Το δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος του 2011 το Ourboys προχώρησε σε μια πρωτοβουλία μέγιστης σημασίας (ουσιαστικής & συμβολικής) για το παιδικό ποδόσφαιρο.

Έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα επικοινωνίας με τους ανθρώπους του παιδικού ποδοσφαίρου προσκαλώντας τους σε μια Παναττική συνάντηση με αντικείμενο τα προβλήματα και τις προτάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου υποδομών.

Η συνάντηση αυτή τελικά πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτέμβρη 2011 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.

Προϊόν ενός μεγάλου ανοίγματος προς τους φορείς του παιδικού ποδοσφαίρου και επαφής με πάνω από 100 σωματεία και 115 ανθρώπους του χώρου να την στηρίζουν ενυπόγραφα η 1η Παναττική Συνάντηση για το Παιδικό Ποδόσφαιρο ανέδειξε την αντίληψη του Ourboys και αποτέλεσε μοναδικό ιστορικά γεγονός για το χώρο του παιδικού ποδοσφαίρου.

Για να θυμηθούμε ακολουθεί η εισήγηση που είχα την τιμή να παρουσιάσω ως εκπρόσωπος του Ourboys.

Ηλίας Β.

«ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΣΕ ΣΩΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ»

Θα ξεκινήσω δίνοντας μερικά νούμερα που ίσως δεν είναι απόλυτα ακριβή , είναι όμως πολύ κοντά στα πραγματικά και γι’ αυτό ικανά να στηρίξουν το συμπέρασμα.

Συνολικά περίπου 3.600 σωματεία (πάνω από 350.000 παιδιά)

Πάνω από 10.000 προπονητές και γυμναστές

Περίπου 10.000 έφοροι παιδικών τμημάτων

Αττική ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

περίπου 350 σωματεία (γύρω στα 60.000 παιδιά)

Πάνω από 1.500 προπονητές και γυμναστές

Περίπου 1.500 έφοροι τμημάτων υποδομών

   

Συνολικά πάνω από 500.000 γονείς

Στην Αττική κοντά στις 100.000

Μιλάμε δηλ. για ένα συνολικό νούμερο που αγγίζει το 1.000.000

Και που στην Αττική πλησιάζει τις  200.000

 Μέσα στον χρόνο γίνονται περίπου  50.000 ποδοσφαιρικοί αγώνες σε επίσημα πρωταθλήματα και τουρνουά.

 Στην Αττική ο αριθμός των αγώνων ξεπερνά τις 10.000

Το παιδικό ποδόσφαιρο είναι η δραστηριότητα που συγκεντρώνει σε

καθημερινή βάση (προπονήσεις – αγώνες)  το μεγαλύτερο αριθμό παιδιών από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα .

Ποιός είναι εκείνος που θα πει ότι το να ασχολείσαι με το Παιδικό Ποδόσφαιρο είναι κάτι δευτερεύουσας σημασίας ?

Πόσο μάλλον απ’ την στιγμή που ο χώρος του αθλητισμού επηρεάζεται αλλά και επηρεάζει από και όλους τους τομείς της κοινωνικής , πολιτικής , οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Τι είναι εκείνο που έλκει τα παιδιά στο ποδόσφαιρο ?

Η ομορφιά του ομαδικού παιχνιδιού και το όνειρο.

Το πρώτο τα προσελκύει ενστικτωδώς , το δεύτερο διαμορφώνεται από την κοινωνική πραγματικότητα και τα επηρεάζει.

Τι προσφέρει στα παιδιά το ποδόσφαιρο ?

1. Την δυνατότητα να ασχοληθούν οργανωμένα και συστηματικά με μια αθλητική δραστηριότητα γεγονός που βοηθάει στην υγιή ανάπτυξή τους.

2. Την δυνατότητα μέσα από την ομαδική δραστηριότητα να έρθουν σε επαφή με άλλα παιδιά και μάλιστα με δύο τρόπους.

Σαν μέλη μιας ομάδας που έχει κοινή δράση και στόχους , και σαν διεκδικητές (με αρχές και κανόνες) των στόχων που έχουν θέσει απέναντι σε παιδιά με ίδιους η παρόμοιους στόχους (αυτό θέλει λίγο ανάλυση παρακάτω).

3. Την δυνατότητα κάτω από προϋποθέσεις να προχωρήσουν κάποια παιδιά σε ψηλότερο επίπεδο και να μπούνε στην διαδικασία  αυτού που ορίσαμε παραπάνω σαν «όνειρο».

Μέσα από τα παραπάνω τα παιδιά κοινωνικοποιούνται ,μαθαίνουν να αναπτύσσουν και να αξιοποιούν τις ατομικές ικανότητές τους σε συνδυασμό και σαν απαραίτητο συμπλήρωμα των αντίστοιχων ικανοτήτων άλλων , με στόχο ένα σύνολο που να είναι και αυτό ικανό να πετύχει.

Μαθαίνουν ότι ο συναγωνισμός είναι στοιχείο της κοινωνικής ζωής , πρέπει όμως να γίνεται με αξιοπρέπεια και σεβασμό των άλλων , με ίσους όρους και πως στη διαδικασία αυτή κάποιοι πετυχαίνουν περισσότερα και κάποιοι λιγότερα χωρίς αυτό να δίνει προνόμια στους μεν και να μειώνει τους δε.

Μαθαίνουν ότι η χαρά και η λύπη , η επιτυχία και η αποτυχία είναι δύο όψεις της ζωής που εναλλάσσονται και προσθέτουν ίσου βάρους  εμπειρίες στον υπό διαμόρφωση χαρακτήρα τους.

Όλα αυτά όμως ισχύουν εν δυνάμει.

Για να ισχύσουν και εν ενεργεία θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις.

Η διαμόρφωση αυτών πρέπει να αποτελεί το συνδυασμένο αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που είναι:

1. Η πολιτεία.

2. Οι θεσμικοί φορείς του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ , ΕΝΩΣΕΙΣ).

3. Τα σωματεία (Διοικήσεις , έφοροι υποδομών)

4. Το ειδικό προσωπικό που έχει την ευθύνη για την δραστηριότητα των

παιδιών που είναι οι προπονητές και γυμναστές.

5. Οι επιστήμονες που  εξασφαλίζουν ότι γίνεται να στηρίζεται και να

ενισχύεται από τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης.

7. Οι γονείς που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Παιδικού Ποδοσφαίρου      μιας και είναι αυτοί που με τις αποφάσεις τους και την συμπεριφορά τους επηρεάζουν τα παιδιά και διαμορφώνουν το κλίμα μέσα στο οποίο διεξάγονται οι αγώνες αφού είναι η συντριπτική πλειοψηφία των θεατών τους.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά έναν-έναν αυτούς τους παράγοντες.

1. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Το Σύνταγμα ορίζει ότι ο αθλητισμός τελεί υπό την εποπτεία και την προστασία του κράτους.

Το πρόβλημα εδώ είναι τι ορίζει ο καθένας σαν αθλητισμό....

Και όσον αφορά εμάς τι ορίζει σαν ποδόσφαιρο....

Η μέχρι σήμερα στάση της ελληνικής πολιτείας δείχνει ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία και τα χιλιάδες παιδιά που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο μέσα απ’ αυτά κάθε άλλο παρά βρίσκονται υπό την προστασία της πολιτείας.

Κανένα μέτρο που να συμβάλλει στην ενίσχυση του ρόλου των σωματείων, καμία αναφορά και κανένας σχεδιασμός για την ανάδειξη της σημασίας των

υποδομών και την με πρακτικά μέτρα ενίσχυση της λειτουργίας τους.

Τα τμήματα υποδομών των σωματείων , τα «κύτταρα» που δίνουν ζωή και υπόσταση στο ποδόσφαιρο στηρίζονται στην εισφορά της ελληνικής οικογένειας από αυτά που δεν έχει.

Αμφιβάλλω αν οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς που κατά καιρούς έχουν παρελάσει γνωρίζουν ότι κάθε Σαββατοκύριακο υπάρχει ένας οργασμός ποδοσφαιρικής δραστηριότητας με την συμμετοχή πολλών δεκάδων χιλιάδων παιδιών.

Αμφιβάλλω αν υπάρχουν ειδικοί που να ασχολούνται με την παροχή βοήθειας (συμβουλευτικής η άλλης) στην ΕΠΟ και τις Ενώσεις για το πως θα οργανώσουν και θα αξιοποιήσουν αυτή την δραστηριότητα για να έχει μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα το μέλλον αυτό να είναι ευοίωνο.

Αμφιβάλλω τέλος για το αν στους προγραμματισμούς της περιλαμβάνονται μέτρα που να αφορούν την εκπαίδευση των χιλιάδων παιδιών και των προπονητών , παραγόντων αλλά και των γονιών σε σωστές αντιλήψεις με στόχο να προστατεύσει τον ιδιαίτερα ευαίσθητο (από άποψη σύνθεσης και σημασίας) αυτόν χώρο από τις άρρωστες και αρνητικές καταστάσεις και αντιλήψεις που όλοι γνωρίζουμε ότι αναπαράγονται και στον χώρο του ποδοσφαίρου με πολύ δυσάρεστες δυστυχώς παρενέργειες.

  

 

2. ΕΠΟ – ΕΝΩΣΕΙΣ

Περνάμε στους θεσμικούς φορείς που έχουν πιο πρακτικές (εξίσου όμως ουσιαστικές) αρμοδιότητες.

Το πρώτο ζήτημα είναι ότι οι θεσμικοί αυτοί φορείς πρέπει από την φύση τους και μέσα από το καταστατικό τους να ορίζουν σαν πρωτεύον ζήτημα την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες μέσα από την στήριξη της δραστηριότητας των σωματείων.

Πρέπει επίσης να θεσπίσουν σαφή και ελέγξιμα κριτήρια που θα αποτιμούν την δουλειά των σωματείων στις υποδομές.

Εκφράζουμε με τρόπο κατηγορηματικό την άποψη ότι αθλητικό σωματείο δεν νοείται χωρίς να έχει υποδομές.

Θα πρέπει λοιπόν οι Ενώσεις να καταστήσουν αυτό το θέμα σαφές και να ορίσουν ένα χρονικό όριο ώστε τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμή τους να οργανώσουν αυτόν τον τομέα δραστηριότητάς τους.

Πέραν αυτού του ορίου τα σωματεία που δεν θα έχουν να παρουσιάσουν δουλειά στις υποδομές θα πρέπει να μην θεωρούνται ως ανήκοντα στην δύναμη της αντίστοιχης Ένωσης και να αποβάλλονται από τις επίσημες διοργανώσεις.

Παράλληλα οι Ενώσεις πρέπει να υποχρεούνται να διοργανώνουν πρωταθλήματα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες από 9-17 ετών καθώς και να δίνουν την δυνατότητα  για αγώνες παιδιά και των μικρότερων ηλικιών μέσα από ποικίλες διοργανώσεις.

Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα με διαφορετική αντιμετώπιση από Ένωση σε Ένωση σχετικά με το αν οι διοργανώσεις πρέπει να έχουν και κίνητρα (βαθμολογίες , κατάταξη , play-offκλπ.).

Κάποιες Ενώσεις με την λογική ότι τέτοιου είδους κίνητρα δημιουργούν

εντάσεις κάνουν διοργανώσεις που απλά δίνουν την δυνατότητα στις ομάδες να δίνουν  αγώνες.

Από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι η παραπάνω πιθανότητα που είναι υπαρκτή

δεν αντιμετωπίζεται «στρουθοκαμηλικά».

Τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται και ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Οι διοργανώσεις πρέπει να έχουν αρχή και τέλος και αν δεν γίνεται έτσι οδηγούμαστε στην λειψή συμμετοχή σωματείων και στην απαξίωση των συγκεκριμένων διοργανώσεων.

Και η εμπειρία των Ενώσεων που κάνουν ολοκληρωμένες διοργανώσεις

(ΕΠΣΑΝΑ , ΕΠΣΜ , ΕΠΣ Αργολίδας και άλλες) δείχνει ότι αυτό κάθε άλλο παρά  αρνητικά λειτουργεί .

Αντίθετα στις διοργανώσεις αυτές μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων και έχουν  πολύ μεγαλύτερη επιτυχία.

Νομίζουμε λοιπόν ότι οι Ενώσεις τις Αττικής θα πρέπει να μελετήσουν αυτό το θέμα και να πάρουν αποφάσεις και μέτρα στην κατεύθυνση ενίσχυσης των διοργανώσεών τους σε επίπεδο υποδομών.

Στην αρμοδιότητα των Ενώσεων υπάγονται και ζητήματα που αφορούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι αγώνες των Παιδικών διοργανώσεων.

Το πρόβλημα των γηπέδων είναι ένα από αυτά.

Φυσικά δεν είναι οι Ενώσεις αυτές που είναι υπεύθυνες για την έλλειψη αγωνιστικών χώρων , που αλλού είναι μεγαλύτερες και αλλού μικρότερες.

Θα πρέπει όμως (και σε πολλές περιπτώσεις το κάνουν) να έχουν εικόνα των αναγκών που πρέπει να καλυφθούν και να έχουν κοντοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αιτήματα για το πως θα γίνει αυτό , σε συνεργασία φυσικά με την πολιτεία και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης όσον αφορά τα γήπεδα πρέπει να έχουν άμεση εικόνα για την καταλληλότητα τους όσον αφορά την τέλεση αγώνων παιδιών και να παίρνουν όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να γίνονται αγώνες με ασφάλεια.

Θέμα υπάρχει και με το κόστος μετακίνησης των παιδιών.

Εδώ η συνεργασία ΕΠΣ και Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κάτι επιβεβλημένο και μπορεί να δώσει λύσει που στο μέτρο του δυνατού θα απαλύνει το βάρος για τα σωματεία και τις οικογένειες των παιδιών (παράδειγμα ΕΠΣ Πειραιά - λεωφορεία).

Τέλος θα θέσω ένα ζήτημα που αφορά τις χορηγίες των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων υποδομών.

Οι ΕΠΣ πρέπει να αναζητήσουν και σε αυτή την κατεύθυνση πόρους που να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις υποδομές και την βελτίωση των αντίστοιχων διοργανώσεων(π.χ ΟΠΑΠ , η και ιδιωτικές επιχειρήσεις) με όρους που να μην αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και την

ουσία του Παιδικού Ποδοσφαίρου , μετατρέποντάς τον σε χώρο άκρατης εμπορικής δραστηριότητας.

3. ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Πρώτος σκοπός κάθε σωματείου πρέπει να είναι (και να είναι καταστατικά κατοχυρωμένος) η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην περιοχή της έδρας του με βασικό προσανατολισμό τα παιδιά.

Δεν νοείται σωματείο χωρίς τμήματα υποδομών , το είπαμε και παραπάνω.

Και αυτό δεν πρέπει να είναι κάτι τυπικό.

Κάθε σωματείο πρέπει να είναι υποχρεωμένο να συμμετέχει με ομάδες του στα πρωταθλήματα τουλάχιστον δύο ηλικιακών κατηγοριών της αντίστοιχης ΕΠΣ.

Η διοικήσεις των σωματείων(μεμονωμένα , η σε συνεργασία με άλλα σωματεία της περιοχής και σε συνεργασία με τοπικούς και κοινωνικούς φορείς )  θα πρέπει στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου να παίρνουν πρωτοβουλίες που να στοχεύουν στην καλλιέργεια των σωστών αντιλήψεων και της σωστής συμπεριφοράς τόσο των νεαρών εκκολαπτόμενων ποδοσφαιριστών τους , όσο και των γονιών τους , που είναι βασικός παράγοντας στην λειτουργία του σωματείου (τόσο οικονομικά όσο και με την παρουσία τους στα γήπεδα που παίζουν τα παιδιά τους).

Για να μπορέσει βέβαια το σωματείο να επιτελέσει τον ρόλο του θα πρέπει να μπορεί να αντιμετωπίσει τα έξοδα που απαιτούνται.

Και εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η βοήθεια της πολιτείας (μέσω των ΕΠΣ) είναι μηδαμινή έως μηδενική.

Βέβαια ακόμα και στην περίπτωση που θα δίνονταν μικρή η μεγάλη οικονομική βοήθεια θα ήταν δύσκολο να ελεγχθεί η διαχείριση αυτής της βοήθειας στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της δουλειάς στις υποδομές.

Θα αποτελούσε όμως μεγάλη ανακούφιση για τα σωματεία και θα ήταν άμεσα ελεγχόμενη ,  η κάλυψη π.χ των εξόδων για διαιτητές και γιατρούς των αγώνων των επίσημων πρωταθλημάτων των ΕΠΣ (για να δώσουμε ένα παράδειγμα στην ΕΠΣΑΝΑ που διοργανώνει επίσημα πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες το ποσό που θα χρειαζόταν γι’ αυτόν τον λόγο υπολογίζουμε ότι είναι πάνω κάτω 50.000 ευρώ).

Ένα άλλο ζήτημα που θέτουμε σαν σκέψη είναι η μελέτη της γεωγραφικής κατανομής των σωματείων και η θέσπιση κριτηρίων για συγχώνευση , ιδίως σε περιοχές που η αναλογία κατοίκων ανά σωματείο είναι χαμηλή.

Αυτό είναι ένα σύνθετο και με μακροπρόθεσμη προοπτική θέμα , που όμως αν μπορέσει να αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερα και ισχυρότερα σωματεία με καλύτερες υποδομές και ευκολότερη κατανομή στην χρήση των γηπεδικών εγκαταστάσεων.

4.5.6 ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΗ

 

Στο κομμάτι αυτό θα αναφερθώ εν συντομία μιας και υπάρχει ξεχωριστή εισήγηση

για να καταδειχτεί η βαρύτητα που έχουν οι  προπονητές και η επιστήμη για το Παιδικό Ποδόσφαιρο.

Με την λογική λοιπόν αυτή η δική μου αναφορά θα περιλαμβάνει συνοπτικά κάποια ζητήματα που θεωρούμε ιδιαίτερης σημασίας.

i) Είναι ανάγκη όλοι να κατανοήσουν ότι ο προπονητής που ασχολείται με παιδιά πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να ενεργεί σαν παιδαγωγός.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση οι θεσμικοί φορείς (ΕΠΟ , ΕΠΣ , σωματεία) χρειάζεται να

είναι σταθερά προσανατολισμένες.

i)Να υπάρχει συστηματική διοργάνωση σεμιναρίων όπου ειδικοί σ’ αυτά τα θέματα θα διδάσκουν τους προπονητές για τον τρόπο διαχείρισης των παιδιών ανάλογα με την ηλικία , για την ψυχολογία των παιδιών στις μικρότερες ηλικίες , στην προεφηβεία και την εφηβεία , για τα προβλήματα και τις εκφράσεις της βίας στα παιδιά. (μιλάμε δηλ. για ειδικούς παιδαγωγούς , παιδοψυχολόγους και κοινωνιολόγους).

ii) Επειδή όσοι βρισκόμαστε στα γήπεδα που παίζουν τα παιδιά μας ποδόσφαιρο  έχουμε δει – ευτυχώς σε πολύ μικρό ποσοστό- ανάρμοστες συμπεριφορές προπονητών θα θέλαμε να τονίσουμε ότι αυτές οι περιπτώσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται παραδειγματικά και με γνώμονα την προστασία των παιδιών από λαθεμένες και άρρωστες αντιλήψεις.

iii) Οι ΕΠΣ χρειάζεται όσον αφορά την βοήθεια που μπορεί να δώσει η επιστήμη , να στραφούν στους επιστημονικούς φορείς ( και πρώτα απ’ όλα στα ΤΕΦΑΑ) για να εξετάσουν από κοινού τις δυνατότητες να γίνονται μετρήσεις και τεστ των ειδικών ικανοτήτων των παιδιών , που στην συνέχεια θα τίθενται υπ’ όψιν και των σωματείων.

iv) Τα επιστημονικά ιδρύματα θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην ερευνητική τους δραστηριότητα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Παιδικό Ποδόσφαιρο .

v) Η ιατρική επιστήμη χρειάζεται ακόμα περισσότερο να αναπτύξει την έρευνα σε ειδικά ζητήματα που αφορούν τα παιδιά που αθλούνται , τους τραυματισμούς και την αποκατάστασή τους.

7. ΓΟΝΕΙΣ 

Μιλάμε για το Παιδικό Ποδόσφαιρο.

Για παιδιά δηλ. 6-17 ετών που στο σύνολό τους βρίσκονται υπό την κηδεμονία των γονιών τους.

Δεν γίνεται επομένως να είναι ολοκληρωμένη η αναφορά μας αν δεν περιλάβει και τους γονείς.

Οι γονείς είναι αυτοί που προσανατολίζουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο , η αποδέχονται την επιλογή τους και τα στηρίζουν σ’ αυτήν.

Είναι αυτοί που κάνουν μια επιπλέον οικονομική θυσία (για άλλους μικρή για άλλους μεγάλη) για να ασχοληθεί το παιδί τους με το άθλημα που αγαπάει.

Αυτοί που ξοδεύουν (είτε τους αρέσει είτε όχι) αρκετές ώρες την βδομάδα συνοδεύοντας τα παιδιά τους σε προπονήσεις και αγώνες.

Είναι οι θεατές των αγώνων των παιδιών.

Μέτοχοι στην χαρά της νίκης και στην αναπόφευκτη λύπη της ήττας. 

Είναι αυτοί που λόγω της ιδιαίτερης επίδρασης που έχουν στα παιδιά , διαμορφώνουν σε σημαντικό βαθμό τις αντιλήψεις και την ψυχολογία τους.

Η ποδοσφαιρική προτίμηση του γονιού στο Παιδικό Ποδόσφαιρο καθορίζεται από το παιδί και την ομάδα που συμμετέχει.

Οι αντιλήψεις και τα φαινόμενα επομένως που «εισάγονται» από την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο , έχουν στο επίκεντρο «το παιδί μου» και όχι την «ομάδα μου» και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουν

και να μην μολύνουν τις «ρίζες» του ποδοσφαίρου με αποτέλεσμα την διαχρονική αναπαραγωγή τους.  

Για όλα τα παραπάνω έχει σημασία να θίξουμε εν συντομία και χωρίς διάθεση να κάνουμε τον «δάσκαλο» μιας και ότι λέμε αφορά και εμάς  ,  ορισμένα ζητήματα  για την ιδιόμορφη πλευρά της σχέσης των γονιών (και κυρίως των πατεράδων) με τους ποδοσφαιριστές – γιους τους.

 ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

1) Δεν πρέπει να είναι οπαδοί των παιδιών τους.

2) Δεν πρέπει να παρεμβαίνουν σε θέματα που δεν γνωρίζουν και δεν τους αφορούν , δημιουργώντας ρήγματα στην σχέση των παιδιών με τον προπονητή , των παιδιών μεταξύ τους και τέλος των παιδιών μιας ομάδας με τα παιδιά μιας άλλης.

3) Πρέπει με την στάση τους κατά την διάρκεια των αγώνων να δημιουργούν τις συνθήκες ώστε να περνάνε στα παιδιά οι αξίες του αθλητισμού.

8. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια και θεωρίες γι’ αυτό το ζήτημα.

Τέτοια φαινόμενα υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν από όλους όσους εμπλέκονται με το Παιδικό Ποδόσφαιρο αποφασιστικά.

Οι περιπτώσεις ακραίων καταστάσεων (επεισόδια , χειροδικίες , μεταφορά της αντιπαράθεσης μεταξύ δύο ομάδων και στους μεταξύ των τμημάτων υποδομών τους αγώνες) δεν αποτελούν κανόνα. Αντίθετα αποτελούν μικρό ποσοστό.

Παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να μας αρκεί αυτό. Πρέπει να εκλείψουν , να μηδενιστούν.

Όμως αν σαν βία ορίζουμε μόνο τις ακραίες καταστάσεις πέφτουμε σε πλάνη.

Γιατί τα μικρά που είναι και πολλά και  αθροίζονται δημιουργώντας καθεστώς είναι

εξ ίσου μεγάλο πρόβλημα και ίσως μεγαλύτερο.

Αντεγκλήσεις κυρίως φραστικές μεταξύ γονιών στις εξέδρες , βρισιές και χαρακτηρισμοί προς τους διαιτητές , βρισιές και αντεγκλήσεις μεταξύ κερκίδας και προπονητών , άσχημες συμπεριφορές γονιών η προπονητών μιας ομάδας προς τα παιδιά της άλλης ομάδας , ακόμα και γονιών προς τα ίδια τους τα παιδιά , είναι πράγματα που τα έχουμε ζήσει και δυστυχώς δεν είναι λίγα. 

Και οι αντιλήψεις που προβάλλονται από πολλούς ότι «δεν έγινε και τίποτα τρομερό» η «τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο» είναι τελείως λαθεμένες για να μη πούμε επικίνδυνες.

Υπάρχει και η άποψη ότι μέσω του ποδοσφαίρου υπάρχει εκτόνωση του άγχους , της πίεσης και της αγανάκτησης που καθημερινά συσσωρεύονται στους ανθρώπους.

Δεν θα πάρουμε  θέση αν αυτό είναι σωστό η όχι θα αρνηθούμε όμως κατηγορηματικά αυτήν την λειτουργία όσον αφορά το Παιδικό Ποδόσφαιρο.

Γιατί εδώ αυτή η εκτόνωση όποια μορφή (ήπια η ακραία παίρνει) έχει αποδέκτες τα ίδια μας τα παιδιά και στο βαθμό που συμβαίνει αυτό είναι τραγικό.  

Ξανατονίζουμε πρέπει να δίνουμε πρωτεύουσα σημασία στο ότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά.

 

9. ΜΙΚΤΕΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Η διαδικασίας επιλογής των ποδοσφαιριστών που θα στελεχώσουν αυτές τις ομάδες πρέπει να είναι αποτέλεσμα ουσιαστικής δουλειάς του τεχνικού τιμ που  η κάθε ΕΠΣ και η ΕΠΟ αντίστοιχα θα επιλέξουν.

Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει στην διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου να έχουν όσο αυτό είναι δυνατό ίδια άποψη για τους ποδοσφαιριστές που θα επιλέξουν και όχι να γνωρίζουν τα παιδιά στην διαδικασία της προεπιλογής.

Θα πρέπει λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν την δυνατότητα να βλέπουν οι ίδιοι

ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται για να κρίνουν.

Γι’ αυτό έχει σημασία οι διοργανώσεις των ενώσεων να τους δίνουν αυτήν την δυνατότητα. Να είναι δηλ. ουσιαστικές διοργανώσεις και όχι άθροισμα αδιάφορων αγώνων.

Φτάσαμε στο τέλος

Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα ζητήματα πέρα από αυτά που θίξαμε.

Σίγουρα αυτά που θίχτηκαν δεν εξαντλήθηκαν.

Σκοπός είναι να υπάρξει προβληματισμός και ανταλλαγή απόψεων.

Και το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει.

Άσχετα με το  ότι ,  όπως είναι φυσικό δεν θα συνεχίσουν όλα τα παιδιά που σήμερα παίζουν ποδόσφαιρο να παίζουν και στο μέλλον αυτό που πρέπει να θεωρούμε όλοι δεδομένο είναι ότι με αυτά που θα το κάνουν θα διαμορφωθεί το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν μπορεί να έχει μια χώρα υψηλού επιπέδου ανώτατη εκπαίδευση αν η προηγούμενες βαθμίδες εκπαίδευσης δεν λειτουργούν σωστά.

Έτσι δεν μπορεί να έχει ψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο , αν οι ποδοσφαιρικές της υποδομές είναι απαξιωμένες.

Να φροντίσουμε λοιπόν τις ρίζες για να αναπτυχθεί ένα υγιές δέντρο που θα δώσει εξαιρετικής ποιότητας καρπούς.

                                                                                        ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Κατηγορία: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΣ ΒΓΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !!!

Λίγο πριν τους τίτλους τέλους και της φετινής αγωνιστικής σεζόν για το Θουκυδίδειο,ενοιωσα την ανάγκη ,προτίστως σαν πατέρας ,που παρακολουθεί το συγκεκριμένο ,κυρίαρχο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Υποδομών,και δευτερευόντως σαν Διαχειριστής του OUR BOYS,που άλλωστε αποτελεί και τον Χορηγό Επικοινωνίας του Τουρνουά,σκέφτηκα να μοιραστω κάποιες σκέψεις μου ,σχετικα με τη τελική φάση του Τουρνουά.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για προτάσεις σχετικά με τη διεξαγωγή της Τελικής Φάσης,παρά μόνο,σκέψεις για το το τι μορφή θα πρέπει να έχει το φινάλε της φετινής αγωνιστικής σεζόν για το Τουρνουά,μιας σεζόν,που κατά γενική ομολογία είχε την αρτιότερη ως τώρα εικόνα ,για τα τελευταια χρόνια ,που το παρακολουθώ. 

Αξίζει, φίλοι και φίλες,η Ημιτελική και Τελική Φάση του Θουκυδίδειου της σεζόν 2013-14,να έχει εικόνα,αντάξια της όλης σεζόν...

Αξίζει να είναι καθαρά,ποδοσφαιρική η εικόνα της Τελικής φάσης του Θουκυδίδειου...

Αξίζει να δώσουμε,όλοι, το αναγκαίο περιθώριο στα παιδιά μας,να αναδείξουν αυτό,για το οποίο μοχθησαν μια ολόκληρη σεζόν..."ΟΤΙ,ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗ..."

Και,ότι στο ποδόσφαιρο...στο δικό τους ποδόσφαιρο...το Παιδικό Ποδόσφαιρο,δεν χωρούν,τα δικά μας τερτίπια ....των μεγάλων.

Αξίζει,όλοι μας,οι εκτός Αγωνιστικών γραμμών του γηπέδου,να αρκεστούμε στο ρόλο του θεατή,απολαμβάνοντας το εξαιρετικό θέαμα,που έτσι κι αλλιώς μας προσφέρουν τα παιδιά μας.

Αξίζει,όλοι μας να αρκεστούμε στους πραγματικούς και ουσιαστικούς ρόλους ΄μας...

Οι γονείς...να ενθαρρύνουμε...να χειροκροτήσουμε...να επιβραβεύσουμε...

Οι προπονητές να εξασκήσουν το λειτούργημά τους...να διαχειριστούν με τον καλύτερο και παιδαγωγικότερο τρόπο,τόσο τη νίκη,όσο και την ήττα...

Οι παράγοντες των ομάδων ,να γίνουν ζωντανά παραδείγματα τήρησης κι εφαρμογής των κανόνων του Τουρνουά και του Fair Play.

Οι Διοργανωτές να εξασφαλίσουν όλες τις παραμέτρους ορθής διεξαγωγής της Τελικής Φάσης.

Μέσα στον Αγωνιστικό χώρο ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ...έξω απ'αυτόν ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ !!!

Το OUR BOYS εύχεται καλή επιτυχία στίς ομάδες ,που θα συμμετάσχουν στη Τελική Φάση του Θουκυδίδειο !!!

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΣ ΒΓΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !!!

OUR BOYS


Κατηγορία: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Λάθος επιλογή απέναντι στη ΒΙΑ ,η Αναβολή της Αγωνιστικής.

Απέναντι στην γηπεδική και εξωγηπεδική ΒΙΑ,δεν μπορει να είναι η Αναβολη της Αγωνιστικής η μόνη επιλογή ή αν θέλετε η εύκολη λύση.

Προσωπική άποψη ,αν θέλετε ,αλλά η απόφαση της ΕΠΟ ,μόνο λύση και αντίδραση στη Μάστιγα της Βίας των Γηπέδων δεν είναι...

Η Βία πολεμιέται αλλιώς...εκ των έσω,και όχι με τέτοιες αποσπασματικές λύσεις...

Και ακόμα χειρότερα,όταν η Αναβολή της Αγωνιστικής,αφορά και στις Υποδομές του Ποδοσφαίρου...

Τι μαθαινουμε ,δηλαδή στα παιδιά μας;

Πως όταν χτυπάει το ΚΑΚΟ,εμείς ....ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ...

ΟΧΙ κύριοι της ΕΠΟ....Ισα-ίσα,που θα έπρεπε να γεμίσουν τα γήπεδα ....να επιτραπεί η είσοδος σε όλα τα Γήπεδα, των παιδιών των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου ....Να γεμίσουν τα Γήπεδα από το αύριο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου...

Το ΚΑΚΟ φοβάται μόνο όταν το κοιτάξεις κατάματα και όχι όταν κρυφτείς στο κβούκι σου ή το βάλεις στα πόδια...

Θυμάμαι ,πολλά χρόνια πριν,όταν ένας Ελληνας Πρωθυπουργός έχασε τον γαμπρό του από δολοφονικό τρομοκρατικό χτύπημα,όχι μόνο δεν ανέβαλε την Ολομέλεια της Βουλής ,που θα ξεκινούσε μετά από λίγη ώρα,αλλά παραβρέθηκε και ο ιδιος εκεί...

Ετσι είναι κύριοι της ΕΠΟ ...

Αυτό το Σαββατοκύριακο ,τα Γήπεδα ...ειδικά των Υποδομών ....επρεπε να είναι γεμάτα  και τα συνθήματα κατά της Βίας να δονούν τον αέρα...

Ετσι,άλλωστε θα τιμούσαν με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του άτυχου φιλάθλου.

Ας είναι....

Βλέπουμε πάλι....την επόμενη φορά....

Γιατί ,δυστυχώς,όσο εθελοτυφλούμε,θα υπάρξουν ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ.....

Γιάννης Ταμπάκης 

 

Κατηγορία: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

CASUS BELLI !!!

CASUS BELLI = ΑΦΟΡΜΗ ΠΟΛΕΜΟΥ 

Τελικά,τίποτα δεν γίνεται στην τύχη...Σημειολογία ,θα πούν κάποιοι...Σημεία των καιρών ,θα πω εγώ...

Ηταν ,φαινεται η στιγμη να ειπωθούν αλήθειες και η αφορμή δόθηκε από τη συγκυρία δύο ,εντελώς αντίθετων γεγονότων,με το ίδιο,όμως σημειο αναφοράς....ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !!!

Το πρωί του Σαββάτου 18/1/14 στο Γήπεδο του Ρουφ...ένας πατέρας ,ο Ανδρέας...ένας πατέρας ,από αυτούς ,που τρεχουν στα γήπεδα κάθε Σαββατοκύριακο...χρόνια τωρα...πολλά χρόνια,που καμαρώνουν τα βλαστάρια τους,και αποτυπώνουν σε video,τον αγώνα του παιδιού τους,βρίσκεται στην εξέδρα και με την ερασιτεχνική του κάμερα ,αποτυπώνει στη κάρτα μνημης της,τον αγώνα....Σύμφωνα με τη συνήθειά του,όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια και μάλιστα,όχι μονον ο Ανδρέας,αλλά και ο Στέλιος κι ο Γιάννης,και ο Σταύρος και ο Κώστας κι αλλοι ,κι αλλοι...,θα μου εστελνε επιλεγμένα αποσπάσματα 5-6 λεπτών για να αναρτηθούν στο site.

Γιατί,οπως γνωρίζουν πολύ καλά,όσοι ακολουθούν το OUR BOYS,τόσα χρόνια,το site αυτό,δεν διαθέτει,ούτε προσωπικό,ούτε εξοπλισμό...

Ξεκίνησε από μια προσπάθεια 2 γονιών...του Γιάννη Ταμπάκη και του Ηλία Βάσσου και γιγαντώθηκε....Γιγαντώθηκε γιατί αγαπήθηκε ...Και αγαπήθηκε πολύ ...γιατί εκτιμήθηκε ,κυρίως το ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΣ της όλης προσπάθειας.

Ομως ,εκεί ,κοντά στο 15ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου,ο Παρατηρητής του Αγώνα,δίνει εντολή στον Διαιτητή να διακόψει τον αγώνα και εκείνος,υπακούοντας μαζεύει τις 2 ομάδες στο κέντρο του Γηπέδου....

Στη συνέχεια,με όπλο τη διακοπή του αγώνα,συμβουλεύει εναν απο τους υπεύθυνους της γηπεδούχου ομάδας να ζητήσει από τον Ανδρέα να διακόψει τη βιντεοσκόπηση...

Και ο Ανδρέας,φυσικά σταματάει,μονο και μονο για να μην κάνει κακό στην ομάδα του γιού του...

Στην αντίπερα όχθη,το ίδιο βράδυ,το OUR BOYS,τιμάται στο πρόσωπό μου,από ένα ακόμα Σωματείο...από ένα από αυτά τα Σωματεία,που βασισμένα στο μεράκι,τη διάθεση και στο όραμα,προοδεύουν τα τελευταία χρόνια και μαζί τους προοδεύει και το ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ και μιλάμε για το Σωματείο του ΑΟ ΙΛΙΟΥ.

Τα λόγια,από καρδιάς του Προέδρου ,αλλά και των υπολοίπων του Δ.Σ. ,προς το OUR BOYS,με κάνουν ,όχι να μην ξεχάσω τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στο γήπεδο του Ρουφ,αλλά απεναντίας με πεισμώνουν να συνεχίσω ,μαζί με τους συνεργάτες μου και να παω πιο μπροστά ,ακόμα,για το ευρέως,εννοούμενο,καλό του Παιδικού Ποδοσφαίρου...

Για να ξεκαθαρίσουμε,όμως 2-3 πραγματάκια με τους υπεύθυνους για τους διωγμούς του OUR BOYS,με τους ανθρώπους ,δηλαδή ,που εδράζονται σε κάποιες θέσεις της Ε.Π.Σ.Αθηνών.

Μας εχουν σταματήσει κι άλλες φορές ,από το να βιντεοσκοπούμε αγώνες των παιδιών μας. Αλλα ,με άλλο τροπο..με προτροπή από τους υπεύθυνους των ομάδων,ώστε να μην διακοπεί ο αγώνας...ΟΧΙ ΜΕ ΕΥΘΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ,όπως συνέβή στον εν λόγω αγώνα...

Αν αυτό δεν σημαίνει ευθεία στόχευση κατά του OUR BOYS,τότε τι σημαίνει;

Που γνώριζε ο κος Παρατηρητής,ότι δεν είχαμε άδεια;

Απλό το ερώτημα και η απάντηση μια...ευθεια στοχευση κατά του OUR BOYS !!!

Βλέπετε ,τους χαλάσαμε την πιάτσα...Δεν δεχτήκαμε να πληρώσουμε ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΕΠΣΑ ...

Αλλοι,το πλήρωσαν,αλλά δικαιολογημένα,μιας και η βιντεοσκόπηση αγώνων του Παιδικού Ποδοσφαίρου,αποτελεί γι αυτούς επάγγελμα.

Αλλά ,εμείς ,να πληρώσουμε...γιατί;

Εμείς ,ούτε DVD πουλάμε,ούτε site με συνδρομή είμαστε....

Τα βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα,που προβάλλουμε στο OUR BOYS,σπάνια ξεπερνούν τα 5 με 6 λεπτά και διακρίνονται από την έλλειψη κάθε επαγγελματισμού....

Και εν κατακλείδι,αποτελούν προϊ'ον ,πράξης αγάπης,αφού τα εχουν βιντεοσκοπήσει γονείς,που τρελλαίνονται κάθε Σαββατοκύριακο να παρακολουθούν τα παιδιά τους.

Δεν θα μπώ στη λογική να πω,αν είναι σωστό να πληρώνουν ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΕΠΣΑ,οι επαγγελματίες,γιατί δεν μας αφορά κιόλας.

Σε 2 περιπτώσεις ,που ζητήσαμε ειδική άδεια,εξηγώντας το ποιοί είμαστε,κι αυτό ,μόνο και μόνο για να μην δημιουργούνται προβλήματα από τη Διοίκηση της ΕΠΣΑ προς τις ομάδες,η απάντηση που λάβαμε από πλευράς ΕΠΣΑ ,ήταν να πληρώσουμε το ΧΑΡΑΤΣΙ ή έστω να παζαρέψουμε ένα ελαφρύτερο ΧΑΡΑΤΣΙ.

Φυσικά και δεν το συζητησαμε καν!!!

Ετσι συνεχίσαμε στην ,κατά την ΕΠΣΑ,παρανομία και διωκόμενοι...συνεχώς.

Από μια Ενωση,που θά πρεπε να ξέρει,πως μόνος της λόγος ύπαρξης ,είναι η πρόοδος του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου στην Αθήνα και του Ποδοσφαίρου Υποδομών ή Παιδικού Ποδοσφαίρου,όπως το ονομάζουμε εμείς ,στο OUR BOYS και όχι η ,καθ οιονδήποτε τρόπο αύξηση των εσόδων της.

Αλήθεια...κύριοι της ΕΠΣΑ,οι γονείς δεν πλρώνουν το Δελτίο των παιδιών τους; 

Αλήθεια...κύριοι της ΕΠΣΑ,οι γονείς μέσω των Συνδρομών τους προς τα Σωματεία,δεν πληρώνουν τους Διαιτητές και Γιατρούς στους αγώνες; Κι αυτες οι πληρωμές,που καταχωρούνται άραγε;

Αλήθεια κύριοι της ΕΠΣΑ,χωροταξικά,που ξεκινάει και που σταματάει η αρμοδιότητά σας σε ένα Γήπεδο;Αντε και να το δεχτώ,να μην βρίσκεται καποιος στον Αγωνιστικό χώρο,αλλά να απαγορεύεται η χρήση βιντεοκάμερας στην εξέδρα; Τι μας είπατε τώρα; 

Αλήθεια ...κύριοι της ΕΠΣΑ (σας το έχω ξαναγράψει,άλλωστε),έχει Νομική βάση αυτή η απόφασή σας; Κι αν έχει,γιατί δεν καλείτε τα Αστυνομικά Οργανα,να επιβάλλουν την απόφασή σας ,παρά κινείστε εκβιαστικά απέναντι στα γηπεδούχα Σωματεία;Απλά ,γιατί γνωρίζετε,πως δεν πατάει νομικά ,πουθενά. Αλήθεια,η ΕΠΟ γνωρίζει την απόφασή σας,αυτή;

Αλλωστε σας εχω πει και που θα βρισκόμαστε...Ονομάζομαι Γιάννης Ταμπάκης και είμαι πατέρας αθλητή του Εφηβικού Τμήματος της Νίκης Αλίμου. Σε καθε αγώνα της Νίκης Αλίμου,λοιπόν,θα με βρείτε εκεί...Σας Περιμένω..

Αλλά και τον Ανδρέα γνωρίζετε και μάλιστα πολύ καλά...Ανδρέας Κουσιάδης,ονομάζεται ,και ο γιός του ,αγωνίζεται στο Εφηβικό Τμήμα του ΠΑΟ ΡΟΥΦ....Είναι εκείνος,που πέρσι,ένας ανεκδιήγητος Παρατηρητής ,τον προέτρεψε να πάει στην αερογέφυρα για να βιντεοσκοπήσει τον αγώνα του γιού του.....

Αλήθεια ...κύριοι της ΕΠΣΑ,πότε σκεφτήκατε να διοργανώσετε .συγκροτημένα Πρωταθλήματα στους Νέους και στους Παίδες,με Αποτελέσματα και Βαθμολογίες;...Οταν και αφού σας είχε υποκαταστήσει το OUR BOYS,που επί μια συνεχόμενη χρονιά έδινε στις ομάδες,τους Αθλητές και τις οικογένειές τους,τη δυνατότητα,να παρακολουθούν πλήρως την εξέλιξη αυτών των 2 Πρωταθλημάτων και μάλιστα με τη συνδρομή από ανθρώπους ...δικούς σας ...της ΕΠΣΑ,που διαφωνούσαν με την μέχρι τότε λογική σας και διατηρώντας την ανωνυμία τους μας τροφοδοτούσαν κάθε εβδομάδα με όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία των δύο αυτών Πρωταθλημάτων.

Ενας καλός φίλος του site,με ρώτησε γιατί αυτή η απαγόρευση,ενεργοποιείται μόνο στο Εφηβικό Πρωτάθλημα....Είναι πολύ απλό....Γιατί οι κύριοι της ΕΠΣΑ,γνωρίζουν,πως οι γονείς ,που δραστηριοποιούνται στο OUR BOYS,έχουν αθλητές σε Εφηβικά Τμήματα....Αρα εξόντωση αυτής της φουρνιάς από αποψη πληροφόρησης ,θα φέρει και σβήσιμο του OUR BOYS...έτσι πιστεύουν ,μάλλον...

ΣΑΣ ΓΕΛΑΣΑΝΕ Κοι ΤΗΣ ΕΠΣΑ !!!

Ακολουθούν κι άλλοι,που αντρώνονται στις αρχές και τις ιδέες του OUR BOYS,περί συμμετοχικότητας και ανιδιοτέλειας και σύντομα θα πάρουν τη σκυτάλη.

Αλήθεια γνωρίζετε,αυτοί οι γονείς πόσα 5λεπτα βιντεάκια,Παιδικού Ποδοσφαίρου έχουμε αναρτήσει στο YOU TUBE?

Μπείτε στη Σελίδα μας στο YOUTUBE ( http://www.youtube.com/user/ourboysfootball/videos ) και μετρείστε...1346 videos....Ειπατε τιποτα; 

Και όλα αυτά...μια απλόχερη προσφορά προς τους αθλητές και τις οικογένειες του Παιδικού Ποδοσφαίρου...

Που μας έχουν τιμήσει όλα αυτά τα χρόνια με την αγάπη τους....5.800.000 επισκέψεις,όλα αυτα τα χρόνια....Είπατε τίποτα;

Γι αυτό και συνεχίζουμε....

Το συμβαν ,όμως,το περασμένο Σάββατο ,στο γήπεδο του Ρουφ είχε και έναν άλλο στόχο.....Να στιγματιστεί αυτή η διακοπή του αγώνα...να ενοχοποιηθεί το OUR BOYS ....Αστεία πράγματα....

Πλέον ,λοιπόν,κοι της ΕΠΣΑ ,θα μας έχετε απέναντί σας..

CASUS BELLI = ΑΦΟΡΜΗ ΠΟΛΕΜΟΥ

Οχι μόνο θα συνεχίσουμε,αλλά και θα εντείνουμε τις βιντεοσκοπήσεις μας σε Αγώνες των Νέων της ΕΠΣΑ....

Πλέον θα υπάρχει ακραία κριτική σε ότι μπορεί να χαρακτηρίσει ένα ματς των Υποδομών της ΕΠΣΑ...από Διαιτησίες,έως....

Την επόμενη φορά ,που θα θελήσετε να μας σταματήσετε,ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,κάντε το με τη συνδρομή Αστυνομικών Οργάνων.....έτσι για να δούμε αν στεκει νομικά ή οχι αυτή η απόφασή σας...

Οι γονείς,που δραστηριοποιούνται στο OUR BOYS,ήδη πήραν την εντολή να βιντεοσκοπούν όλους τους διαλόγους,όταν μας ζητάτε να σταματήσουμε τη βιντεοσκόπηση...Δημιουργούμε ,λοιπόν,μια νέα στήλη στο OUR BOYS...."ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΣΑ"...και θα γελάσει κάθε πικραμένος...

ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΔΡΑΧΜΗ  (οι καλοί λογαριασμοί...)!!!!!

Τα υπόλοιπα,από το επόμενο Σαββατοκύριακο ,στα Γήπεδα...

Και για το τέλος ,μια υπόσχεση στα παιδιά,όχι μόνο του ΑΟ ΙΛΙΟΥ,αλλά και όλων των Σωματείων....

Οσο θα είμαστε όρθιοι ,το OUR BOYS θα βρίσκεται...

"ΟΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΠΑΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ"

Για το OUR BOYS

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ

Διαχειριστής του www.ourboys.gr

Γονιός Αθλητή της Νίκης Αλίμου

Λάτρης του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 

 


Κατηγορία: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Οπου ..."έπαιζαν" μπάλα τα παιδιά....

Οταν πριν από ένα χρόνο ,περίπου,έφτιαχνα στο Facebook,μια ανοιχτή ομάδα για το Παιδικό Ποδόσφαιρο,σίγουρα δεν φανταζόμουν,πως ένα χρόνο αργότερα,ο τίτλος αυτός,θα φαινόταν τόσο μικρός και ασήμαντος...

Εδώ και λίγα 24ωρα ,θα πρέπει οι αναφορές μας για το Παιδικό Ποδόσφαιρο,να αναφέρονται, τραγικά ,με τον τίτλο..."όπου...έπαιζαν μπάλα τα παιδιά..."

Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεων και κοινοποιήσεων στο Facebook,αναφορικά με προγράμματα εκγύμνασης και συμβουλές διατροφής για τους μικρούς μας ποδοσφαιριστές,εν μέσω θέρους,ανάμεσα σε ανακοινώσεις για μεταγραφές 16άχρονων ,για επιτυχίες Ακαδημιών Ποδοσφαίρου σε Τουρνουά,για νέα Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου κ.α.,φιγουράριζε ,με ιδιαίτερη μοναξιά ,θα έλεγα,μια ανάρτηση...διαφορετική,αλλά τόσο σχετική με το Παιδικό Ποδόσφαιρο....

Γιατί τι άλλο είναι,τελικά,το Παιδικό Ποδόσφαιρο,παρά η χαρά των πιτσιρικάδων ,στο παιχνίδι με τη μπάλα;

Και η χαρά αυτή ...η χαρά του παιχνιδιού,όπως λέμε,είναι η ίδια ...σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης...αδιακρίτως Γλώσσας,Χρώματος...Θρησκείας...

Είναι ίδια η χαρά ,είτε παίζουν μπάλα τα παιδιά σε σύγχρονα προπονητικά Κέντρα...σε χωμάτινα γήπεδα...στους δρόμους της πόλης....στην αυλή ενός Σχολείου...στον διαδρομο ενός διαμερίσματος....είτε σε μια παραλίαστη Λωρίδα της Γάζας...

Ναι,πιστέψτε με....είναι η ίδια χαρά....

Και μάλιστα τα αγόρια του ψαρά Bakr,ο Ahed,o Zakaria και οι δύο Mohammad,όλοι από 9 ως 11 χρόνων,σίγουρα ζούσαν το κηνύγι της μπάλας με πολύ μεγαλύτερη χαρά...

Σε μια κατεστραμένη από τους βομβαρδισμούς ,παραλία,που κάποτε έσφυζε από ζωή...

Με δυό ξύλα για δοκάρια ,παραχωμένα μεσα στην άμμο,όριο της επιτυχίας,του ΓΚΟΛ,της χαράς...

Χωρίς ακριβά ποδοσφαιρικά παπούτσια,και όπως φαίνεται...χωρίς καν παπούτσια...

Με μια μπάλα,που δεν τους ενδιέφερε καθόλου αν ήταν φθαρμένη ....

Αυτα τα 4 αγόρια ,απλά,ζούσαν τη χαρά του παιχνιδιού...τη χαρά του Ποδοσφαίρου...

Η πεμπτουσία,δηλ. του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.....

Η αλήθεια είναι,πως δεν μάθαμε,άν η μπάλα καταστράφηκε από την οβίδα,εκείνο το πρωινό ....

Αλλωστε δεν ήταν ο στόχος η μπάλα....

Στόχος ήταν η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.....η ίδια η ΖΩΗ....

Κι αυτή σταμάτησε μαζί με τις φωνές των 4 μικρών Παλαιστίνιων....αυτές τις γνωστές φωνές ,που δονούν τα γήπεδα του Παιδικού Ποδοσφαίρου κάθε φορά που πιτσιρικάδες ξεκινούν το αγαπημένο τους παιχνίδι...

Λίγο πριν οι φωνές του Παιδικού Ποδοσφαίρου ,σ'εκείνη τη παραλία της Λωρίδας της Γάζας,δώσουν τη θέση τους στη νεκρική σιγή και αργότερα  στον θρήνο,είχε μεσολαβήσει ,η κραυγή του πόνου....

"Το μυαλό είναι ο στόχος....το νου σου,ε;"...έλεγε η αείμνηστη Κατερίνα Γώγου σε ένα ποίημά της....

Το μυαλό είναι ο στόχος...η ψυχή...

Κι εκεί ...στη στοιχειωμένη,πλέον,παραλία...η οβίδα...ο πόλεμος...το Κακό....έβαλε γκολ στη χαρά και τη Ζωή...

Τα 4 αγόρια ,δεν πρόλαβαν να τελειώσουν το παιχνίδι τους....

Στο κολάζ του Amir Schiby, μια μπάλα ποδοσφαίρου συνεχίζει να κυλά μόνη της στην άκρη της παραλίας ενώ διαγράφονται οι σκιές των τεσσάρων παιδιών την ώρα που ο ήλιος δύει. Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης ανήρτησε τη φωτογραφία στη σελίδα του στο Facebook με λεζάντα: «Ως φόρο τιμής σε όλα τα παιδιά που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες»....

Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/foros-timis-apo-israilino-kallitechni-sta-tessera-agoria-pou-skotothikan-sti-gaza-sigklonizoun-i-fotografies-ton-pedion-pou-trechoun-na-glitosoun-apo-tis-vomves/?fb_action_ids=675455872541464&fb_action_types=og.likes

Στο κολάζ του Amir Schiby, ενός Ισραηλινού Φωτογράφου...μια μπάλα ποδοσφαίρου συνεχίζει να κυλά μόνη της στην άκρη της παραλίας ενώ διαγράφονται οι σκιές των τεσσάρων παιδιών την ώρα που ο ήλιος δύει. Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης ανήρτησε τη φωτογραφία στη σελίδα του στο Facebook με λεζάντα: «Ως φόρο τιμής σε όλα τα παιδιά που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες»....

Οποιος ,περνάει τα βράδυα από εκέι θα ακούει σιγουρα τις φωνές των 4 παιδιών......ΓΚΟΟΟΟΟΛ!!!!!

Πραγματικά...ΛΥΠΑΜΑΙ και ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ....

Γιάννης Ταμπάκης

 

Κατηγορία: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

Τέλος Αυγούστου και ενώ,εν μέσω αδιάκοπης κρίσης,η καλοκαιρινή ραστώνη φτάνει στο τέλος της,όλα όσα σχετίζονται και στρέφονται γύρω από το Παιδικό Ποδόσφαιρο,βρίσκονται σε εντατικούς ρυθμούς προετοιμασίας ,ενόψει της νέας Αγωνιστικής περιόδου για το Ποδόσφαιρο Υποδομών ,2013-14.

Οι Διοργανώτριες Αρχές των επίσημων Πρωταθλημάτων των Ενώσεων,αλλά και οι Υπεύθυνοι για την Διοργάνωση των ,ανά το Λεκανοπέδιο,Ιδιωτικών Τουρνουά,εχουν πάρει ήδη τις θέσεις τους και έχουν ξεκινήσει να βάζουν τις βάσεις για τη νέα σεόν. Αλλοι επενδύοντας,πάνω στις επιτυχίες,της περασμένης σεζόν και άλλοι αναλύοντας τα λάθη και κάνοντας τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.
Οι εγκαταστάσεις των γηπέδων,περνουν τη φάση της απαραίτητης συντήρησης.
Συναντήσεις επί συναντήσεων για τη διευθέτηση όρων και προϋποθέσεων.
Τα περισσότερα Σωματεία,ξεκίνησαν ήδη τη προετοιμασία των Εφηβικών τμημάτων τους,ενώ οι μικρότερης ηλικίας ποδοσφαιριστές,περιμένουν,πως και πως την έναρξη των προπονήσεών τους...
Και οι γονείς έχουν βάλει μπρος τα μολύβια τους ,για να βρουν ώρες και μέρες ,ωστε να μπορέσουν να συνδυάσουν όλες τις υποχρεώσεις των παιδιών τους,αλλά ακόμα και να κάνουν τους υπολογισμούς τους για τα κόστη.

Read more